Zapečaćen objekat zbog fešte od 210 gostiju

U restoranu "Bosna" na Ilidži policija je sinoć izvršila raciju prilikom čega je zapečatila objekat u kojem je bilo 210 osoba, a vlasniku je izrečena kazna u visini od 2.500 KM.
21.02.2021 u 12:54

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući planske mjere i radnje u večernjim satima 20. februara 2021. godine, u saradnji sa inspektorima Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i Porezne uprave FBiH - Kantonalni porezni ured Sarajevo, izvršili su kontrolu u objektu restorana "Bosna" na Ilidži s ciljem kontrole poštivanja mjera kriznih štabova donesenih u vezi pandemije koronavirusa.

Tom prilikom u objektu je zatečeno 210 osoba koje su legitimisane i nad kojima je izvršen pregled u cilju kontrole eventualnog posjedovanja nedozvoljenih predmeta, dok inspekcijskih organi zbog utvrđenih nepravilnosti izrekli novčane kazne vlasniku objekta u ukupnom iznosu od 2.500 KM, te je objekat ispražnjen i zapečaćen. Ovakve aktivnosti će biti nastavljene i tokom narednog perioda, te se apeluje na vlasnike objekata na području Kantona Sarajevo da se pridržavaju mjera kriznih štabova, kako u pogledu radnog vremena, tako i u pogledu broja osoba u objektima i propisane fizičke distance, kao i drugih propisa koji su na snazi.

(klix)