Zašto je u Tuzli zatvorena osnovna škola?

U Tuzli je zatvorena Osnovna škola "Mejdan"!
12.11.2018 u 15:06

Navodno je razlog viroza nekoliko učenika. 

”Isključena je mogućnost trovanja hranom učenika ove škole, jer u neposrednoj blizini ne postoji objekat za prodaju hrane”, kaže za RTV Slon ministar zdravstva TK Bahrudin Hadžiefendić.

Navodi da su u stalnom kontaktu s epidemiolozima i uposlenicima Zavoda za javno zdravstvo TK.

Kontaktirali smo i Higijesko-epidemiološku službu Doma zdravlja Tuzla gdje su nam rekli da za sada ne mogu iznositi više detalja.

Direktorica Osnovne škole ”Mejdan” Sanela Jaganjac potvrdila je za RTV Slon da je škola za danas zatvorena, a već sutra nastavlja redovan rad.

”Naime, nakon tri časa, zbog dezinfekcije i deratizacije koja se danas obavlja u ovoj školi nastava je obustavljena. Određeni broj učenika nije se pojavio u petak na nastavi zbog stomačnih problema. Prema mojim informacijama 14-oro djece je evidentirano u Domu zdravlja zbog virusa, te smo odlučili danas izvršiti dezinfekciju i deratizaciju kako bismo spriječili da se virus dalje širi. Obzirom da poslije provedbe dezinfekcije i deratizacije nije moguće boraviti u tim prostorijama određeno vrijeme, odlučili smo za danas prekinuti nastavu. Ona će se sutra odvijati po rasporedu”, kaže Jaganjac.

Ističe da je ovo sve preventivna mjera.

(slon)