Đumić sretan zbog potpisa za Utrecht

Dario Đumić je danas potpisao četverogodišnji ugovor sa Utrechtom, a reprezentativac Bosne i Hercegovine nakon potpisa ugovor istakao je da je jako sretan zbog prelaska u klub, koji je završio na četvrtom mjestu holandskog prvenstva prošle sezone.
11.07.2017 u 10:57
djumic

Poslije odlične sezone u dresu NEC Nijmegena veliki broj klubova pokazao je interes za Đumića, a najkonkretniji bio je Utrecht. Nakon što je jutros prošao ljekarske preglede, potpisao je ugovor i zvanično je predstavljen kao novi igrač Utrechta.

“Veoma sam sretan zbog prelaska u Utrecht. Ovo je novi izazov u mojoj karijeri. Kakav je Utrecht klub pokazuje i njihov prošlogodišnji plasman u domaćem prvenstvu. Ovo je korak naprijed u karijeri”, rekao je Đumić, koji je dodao:

“Drago mi je što ću i u narednoj sezoni igrati u Holandiji. Od dolaska ovdje govorio sam da mi stil igranja u Holandiji odgovara, tako da mogu dodatno napredovati ovdje. Mnogo je prostora za napredak”. Utrecht će u drugom pretkolu Evropske lige u četvrtak gostovati Valletti na Malti, a postoji mogućnost da holandski klub 24 sata prije utakmice prijavi Đumića, tako da mogao zaigrati u ovom susretu.

“Ne znam da li ću ja biti taj igrač kojeg će Utrecht prijaviti pred utakmicu protiv Vallette, s obzirom da ne treniram mjesec. Nadam se da ću zaigrati odmah u drugom pretkolu Evropske lige. Jedva čekam da počnem igrati za novi klub. Nadam se da ćemo uspjeti ostvariti plasman u Evropsku ligu”, istakao je Đumić.

Dvadesetpetogodišnji stoper raduje se i zbog toga što je transferom povećao šanse da zadrži status reprezentativca, s obzirom da je njegov, sada već bivši klub, NEC Nijmegen ispao u niži rang. “Sretan sam i što sam ovih transferom povećao šanse da zadržim status reprezentativca. Na meni je da nastavim tamo gdje sam stao prošle sezone i trudim se da budem još bolji, jer nacionalni tim je jedan od mojih glavnih motiva zbog kojih i igram fudbal”, dodao je 25-godišnji stoper.

(SC)