Švicarci odabrali najbolje, među njima i jedan Zmaj

Međunarodni centar za sportske studije (CIES), sa sjedištem u Švicarskoj, objavio je rezultate istraživanja za najbolje nogometaše sezone u pet najjačih liga u Evropi.
18.05.2018 u 18:47
dzeko pjanic

Međunarodni centar za sportske studije (CIES), sa sjedištem u Švicarskoj, objavio je rezultate istraživanja za najbolje nogometaše sezone u pet najjačih liga u Evropi. Na prvom mjestu je argentinska superzvijezda Lionel Messi, drugi je član Manchester Cityja David Silva, treći napadač Juventusa Paulo Dybała.

Među prvih sto su dva bosnaskohercegovačka nogometaša – Miralem Pjanić (Juventus) na 15. i Edin Džeko (Roma) na 57. mjestu. CIES je istraživanje vršio na osnovu različitih kriterijuma, koji su uzimali u obzir pojedinačne kvalitete i doprinose uspjehu tima.

Među prvih 10 igrača čak šest je članova Manchester Cityja. Sergio Aguero je četvrti, Nicolás Otamendi peto a šesto mjesto dijele Mohammed Salah (Liverpool) i Fernandinho Luiz, na osmom i devetom mjestu su Kevin de Bruyne i Raheem Sterling (svi članovi Manchetser Cityja), dok je deseti Robert Lewandovski (Bayern). Cristiano Ronaldo je najviše rangirani član sedmostrukog evropskog prvaka Real Madrida na 16. mjestu.

(agencije)