Ko je falsikovao Kovačevićev potpis u Travniku?

Sudski vještak-grafolog Esad Bilić potvrdio je da je potpis Adnana Kovačevića na profesionalnom ugovoru s Nogometnim klubom Travnik falsifikovan!
10.08.2013 u 09:02

Tako će sada Kovačeviću biti omogućeno da kao slobodan igrač prijeđe u Sarajevo, s kojim trenira već neko vrijeme. Zanimljivo je u cijeloj priči da će profitirati i Travnik, jer se ovakvim rješenjem oslobađa odštete NK.Vlašić od 35.000 KM, koju je bio obavezan platit. Podsjetimo, Kovačević je u Travnik prešao iz FK Vlašića 2011. i tada su iz Travnika potpisali petogodišnji ugovor, i to u prisustvu trenera Nedžada Selimovića i sekretara Smaje Hodžića. Kada se ovog ljeta dogovorio sa Sarajevom o prelasku na Koševu, Travnik je zatražio odštetu i suspendirao ga, dok se i Vlašić pojavio s odštetnim zahtjevom prema Travniku.

Trenutno rukovodstvo Travnika se ograđuje od ovog slučaja te upire prst u prethodne uprave, za čijeg je mandata i falsikovan potpis. Ovo je samo jedna u nizu afera NK.Travnik, a podsjetimo i slučaj od prije dvije godine kada se ovaj klub našao na listi osumnjičenih za navodno namiještanje prijateljskih utakmica za vrijeme zimskih priprema u Švicarskoj. Mnogima je tada bilo čudno u BiH kako Travnik ima mogućnosti da putuje na pripreme u Švicarsku, dok se suočava sa teškom finansijskom situacijom, gdje ima jedan od najmanjih budžeta u Premijer ligi.