Krivična prijava protiv bivšeg predsjednika Čelika

Novoimenovani Upravni odbor NK.Čelik na čelu sa Jasminom Memiševićem podnio je krivičnu prijavu protiv bivšeg predsjednika zeničkog premijerligaša Selvedina Šatorovića!
17.07.2017 u 18:12
satorovic s

Ustanovljen je niz neregularnosti, a s pravne strane gledajući, nekoliko spornih ugovora bi moglo biti poništeno. Protiv odgovornih osoba pokrenuta je krivična prijava. “Konkretno govoreći, na osnovu člana 229. i 230. Zakona o krivičnom postupku Federacije BiH, Upravni odbor NK Čelik Zenica, na čelu sa predsjednikom Jasminom Memiševićem, podnio je krivičnu prijavu protiv Selvedina Šatorovića, privremenog predsjednika prelaznog Upravnog odbora našeg kluba.

Dana 11.05.2017. godine u Zenici, prijavljeni je iskoristio svoj službeni položaj na način da je prekoračio granice svojih ovlaštenja definisane Statutom kluba, jer je potpisao Sporazum o izmirenju finansijskih potraživanja u ime kluba sa Jusić Emirom, u vrijednosti 44.050,00 KM, te Salčinović Fenanom u vrijednosti 33.000,00 KM.

Šatorović se također tereti i za lažno predstavljanje kao zastupnik kluba prema trećim licima, te potpisivanje ugovora o korištenju parkinga sa privrednim društvom „Trange Frange“ doo Zenica. Pored navedenih radnji, postoji osnov sumnje da je prijavljeni donosio odluke o isplati premija igračima bez prethodne obaveze saglasnosti Nadzornog odbora, te da nije uradio obaveznu reviziju poslovanja iz člana 72. Statuta kluba”, saopćeno je iz NK Čelik.

Predloženo je izuzimanje dokumentacije iz kluba te saslušanje nekoliko svjedoka.

“U cilju dokazivanja izvršenja krivičnih djela, Upravni odbor NK Čelik Zenica, i predsjednik kluba, predložili su izuzimanje originalne dokumentacije koja se nalazi u klubu, a čije kopije se dostavljaju uz prijavu te saslušanje svjedoka među kojima su Nuhagić Adnan, Karapandžić Amra, Jusić Emir, Salčinović Fenan, Suvajac Borka i drugi po potrebi”, također stoji u saopćenju.

(pressing.ba)