Njemačke firme traže 52 dobavljača iz BiH

Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana 2019 će se održati 06. juna ove godine u Dortmundu, Savezna Republika Njemačka.
23.03.2019 u 07:49
posao

Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim firmama koje traže dobavljače roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja. Zainteresovane njemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i elektro i elektronskog sektora.

Među 52 kompanije kompanijama sa kojim će imati priliku razgovarati naši dobavljači je i kompanija MANN + HUMMEL.

Ova kompanija je globalni lider i stručnjak u području filtracije koja razvija inovativna rješenja za zdravlje i mobilnost ljudi. Jedan od učesnika pregovora je i Minimax GmbH & Co. KG koja se se bavi zaštitom industrijskih postrojenja od požara i više od 110 godina je jedan od vodećih brandova u zaštiti od požara. Minimax Viking Grupa ima trenutni godišnji promet od više od 1,6 milijardi eura i zapošljava više od 8,800 ljudi širom svijeta.

Naše kompanije imat će priliku susret se i sa firmom HYDAC koja je osnovan 1963. godine. Ona se bavi hidrauličkom opremom i danas je međunarodno aktivna firma s više od 9.000 zaposlenika, 50 poslovnica i 500 trgovačkih i servisnih partnera širom svijeta. Zanimljiva za naše kompanije će biti i firma Wilo SE osnovana 1872. koja je iz lokalnog stručnjaka prerasla u globalnog igrača.

(akta)