Talijani otvaraju pogon za gaće i čarape, 500 novih radnih mjesta

Tokom jula Calzedonia će završiti gradnju pogona u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola u Bosanskoj Gradišci, što je investicija vrijedna 15 miliona eura, rekao je eKapiji gradonačelnik Zoran Adžić.
12.04.2019 u 16:21
gace

Calzedonia je italijanska kompanija za proizvodnju donjeg rublja i čarapa. Adžić je naveo će u objektu Calzedonie od 11.000 m2 biti zaposleno 500 radnika, a već 100 je na obuci. – U ovoj zoni, inače, već radi 10 kompanija koje zapošljavaju 500 radnika i naš cilj je da privučemo što više ulagača i doprinesemo privrednom rastu Gradiške – istakao je Adžić.

Kaže da su krenule aktivnosti i na formiranje poslovne zone Liman od 400 ha neposredno uz put Gradiška-Banjaluka, koja bi kao slobodna ekonomska zona bila veliki adut ne samo Gradiške, već i BiH. To je, navodi, ogromna investicija, i tražit će strateškog partnera. Sada je toku pribavljanje urabnističko-tehničke dokumentacije. Poslovna zona Liman bi zaživjela nakon što se izgradi most na Savi.

Govoreći o ulaganju u infrastrukturu, Adžić je rekao da rade rekonstrukciju i dogradnju kanalizacije, kao i gradnju glavnog gradskog prečistača. Gradiška će, kako je naveo, za dvije do tri godine biti jedini grad u BiH koji će imati riješenu kompletnu kanalizacionu mrežu na prostoru grada i prigradskih naselja.

(ekapija)