Šta je to Roma ponudila Džeki više od Intera?

Sinoć je stavljena tačka na svu priču o odlasku Edina Džeke u Inter.
17.08.2019 u 19:06
dzeko

Špekulacije su prekinuli čelnici Rome i Dijamant koji su sinoć na zvaničnoj stranici rimskog kluba prvo postavili fotografiju, a onda objavili da je zvanična saradnja produženado ljeta 2022. godine. Dugo su se vodili pregovori Intera i Rome o transferu Dijamanta, ali milanski tim jednostavno nije želio dati 20 miliona eura koliko su tražili predstavnici Rome.

Italijanski mediji donose detalje njegovog novog ugovora. Tako portal CDS piše da je Roma našem reprezentativcu ponudila bolji ugovor nego Inter. Zarađivat će pet miliona godišnje, uključujući i bonuse.

Dakle, Džeko će u periodu između ovoga i narednog ljeta zaraditi manje nego što bi po ranijem ugovoru koji je isticao na kraju sezone (šest miliona eura), ali mu je zagarantovana plata od pet miliona eura sve do kraja novog ugovora.

Računicu ima i Roma, a potpis novog ugovora donio je recipročnu korist objema stranama. Kupovina drugog napadača, Higuaina ili Icardija, Romu bi koštala mnogo više od novog Džekinog ugovora, bez garancije isplativog ulaganja. Ostanak Džeke će sigurno mnogo značiti Romi, koja u narednoj sezoni želi da se domogne Lige prvaka. Sezona u Seriji A uskoro počinje, a Roma će u prvom kolu dočekati Genou.

Utakmica se igra 25. augusta od 20.45 sati.

(RS)