Kolika robija čeka Ejubovića za smrt tri mlade djevojke?

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Almira Ejubovića koji se tereti da je upravljajući BMW-om izazvao saobraćajnu nesreću na autoputu A-1 29. juna u kojoj su tragično poginule tri djevojke.
07.08.2018 u 13:34
ejubovic

Dvadesetogodišnji Ejubović je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom više osoba.
 
Tužilaštvo KS je zatražilo i produženje pritvora za Ejubovića koji se nalazi u KPZ Mostar. Kao glavni razlog navodi se da bi njegovim puštanjem na slobodu moglo doći od uznemirenja javnosti, naveli su iz Tužilaštva KS.
 
Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu Sarajevo na potvrđivanje.
 
Nesreća, u kojoj su poginule tri djevojke, dogodila se 29. juna kada se Ejubović vozeći BMW zabio u metalni stub i zaštitnu ogradu na autoputu A-1 u mjestu Butile. Policijski uviđaj potvrdio je kako je Ejubović upravljao BMW-om koji nije bio registrovan, a na njemu su bile registarske tablice koje ne pripadaju tom automobilu.

Pretpostavlja se da se Ejubović kretao brzinom većom od 200 kilometara na sat a zbog ovog djela prijeti mu višedecenijska robija.

pressing.ba