Lažna novinarka prikupljala novac za "humanitarnu pomoć"

Policija u Doboju istražuje slučaj lažne novinarke Alternativne televizije koja je na prevaru uzela novac od dobojskog preduzeća „Trebavaekspres“ za izmišljenu humanitarnu akciju.
06.12.2017 u 14:38
doniranje novca

Žena koja se predstavljala kao Sanja Petrović i novinarka Alternativne televizije sredinom novembra zvala je ovo preduzeće sa mobilnog telefona. Rekla je da ova medijska kuća organizuje humanitarnu akciju za pomoć ženi sa invaliditetom iz Crne Rijeke i da će snimiti sve privrednike iz ovog grada koji pomognu.

Sastanak je navodno trebalo da se održi u jednom hotelu u Doboju. Druga žena sa deformitetom narednog dana je došla u preduzeće, pozvala se na prethodni telefonski razgovor sa navodnom novinarkom, potpisala priznanicu i uzela 100 maraka. Kada su radnici „Trebavaekspresa“ uzvratili poziv na poznati broj, Sanju nisu dobili, a rečeno im je da je imala smrtni slučaj i da će se javiti.

- Niko se nije javio, nakon čega smo alarmirali policiju. Žena koja je uzela novac je izgledala bolesno. Iako uvijek provjeravamo kome dajemo pare, ovoga puta nismo, ali imamo potpis na priznanici - rekao je šef saobraćaja „Trebavaekspresa“ Asmir Hodžić.

Istakao je da suma koju su dali ženi nije velika, ali da žele da ukažu na ovakve prevare i upozore građane.

- Naše preduzeće se oduvijek odazivalo humanitarnim akcijama i voljni smo pomoći, ali ne bih želio da ova žena prevari i druge. Na kraju krajeva, ovako i nepravedno narušava ugled ove medijske kuće - kazao je Hodžić.

U policiji su rekli da im je slučaj prijavljen juče i da rade na rasvjetljavanju svih okolnosti.

- Pokrenuli smo istragu i radimo na pronalasku ovih žena, kao i utvrđivanju činjenica. Prema navodima prijave oštećenog, one su osumnjičene za krivično djelo prevara - rekli su u Policijskoj upravi Doboj.

(GS)