Lukavac: Uskoro opoziv načelniku Edinu Deliću

Kako sada stvari stoje sasvim je izvjesno da će doći do opoziva općinskom načelniku Lukavca Edinu Deliću.
05.10.2017 u 10:08
edin delic

Posljednja sjednica Općinskog odbora SDA u Lukavcu na kojoj se pojavio i Mirsad Kukić, najmoćniji čovjek ove stranke i predsjednik kantonalnog odbora, oslikala je  kojem pravcu će krenuti političko djelovanje u ovoj općini Tuzlanskog kantona.

SDA u zakonodavnoj vlasti ima većinu i od kako je Edin Delić sjeo u fotelju načelnika, političke odluke teško ili gotovo nikako ne može da sprovede, jer nema većine.

Protivnici načelnika Delića tvrde da SDA teško prihvata da je izgubila poziciju načelnika i da opstruiše njegov rad, dok s druge strane poznavaoci prilika u Lukavcu tvrde kako se Delić pogubio u cijeloj ovoj priči i da ne može da se nosi s bremenom koje mu je na leđima.

Ako se izglasa opoziv, a što će se gotovo sigurno i desiti, onda će narod dati zadnju i kazati da li se oni slažu sa mišljenjem većine vijećnika.

U slučaju da i među glasačima bude većina koja smatra da Delić treba otići s pozicije načelnika, onda slijede vanredni izbori.

Podsjetimo, Edin Delić je na mjesto načelnika Općine Luakavac stigao na zadnjim lokalnim izborima koji su održani 2016.godine.

pressing.ba