Na pomolu dogovor ljekara i Vlade TK

Kako sada stvari stoje moglo bi doći do dogovora između ljekara i Vlade TK!
11.06.2018 u 14:19
ljekari

- Danas smo došli do zajedničkog rezultata. Dogovoreno je da se sve završi do četvrtka, odnosno da pravni timovi obje strane pročiste tekst kolektivnog ugovora. Također, dogovoreno je i usvajanje reprezentativnosti u TK. Dakle, u četvrtak završavamo stvari pozitivno ili negativno. Mi se nadamo pozitivnom ishodu", rekao je potpredsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije BiH Admir Suljić koji obnaša i funkciju predsjednika Štrajkačkog odbora sindikata u TK.

Tokom susreta iz sindikata su insistirali na usvajanju reprezentativnosti u TK, što u konačnici znači da ovaj sindikat ima pravo učešća u pregovorima vezano za radno-pravni status doktora medicine i stomatologije.

Kao drugi zahtjev sindikalisti su naveli potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije u TK.

Doktori medicine i stomatologije će 1. jula ove godine dobiti veće plaće, jer im je to omogućeno kroz kolektivni ugovor koji je Vlada TK prije nekoliko dana potpisala sa Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika zaposlenih u zdravstvu TK.

pressing.ba