Prosinečki želi prvo mjesto u grupi, ne skriva sastav za Irce

Selektor Robert Prosinečki uoči meča Zmajeva u Sjevernoj Irskoj istakao je probleme u sastavu ali da su i dalje ambicije prvo mjesto.
07.09.2018 u 13:37
prosinecki

Pojasnio je zašto Todorović neće biti u sastavu.

- Imao je žute kartone, kažnjen i ne može igrati. Prvo je UEFA rekla da može igrati, a kasnije nam je rečeno da je došlo do greške te da ne može nastupiti. Alternativu imamo iako smo deficitarni u odbrani. Dosta povreda smo imali u kratkom periodu, neki igrači nisu došli, drugi koji su došli nisu bili sto posto spremni, ali mislim da ćemo to riješiti, izaći na teren i odigrati dobru utakmicu”, rekao je Prosinečki.

Bojan Nastić će biti u konkurenciji, ali još uvijek popularni Robi nije siguran da li će ga staviti u igru.

“Više razmišljam o alternativi, gledam više ove koji su zdravi. Ćivić se oporavio i nastupit će, a Nastić ima problema. Istina je da će biti u konkurenciji, ali ćemo vidjeti da li će nam trebati. Probat ćemo bez njega kako bi se oporavio za Austriju”, rekao je selektor Zmajeva. Kako kaže, početni sastav je već odredio.

“Nisam u nedoumici, znam ko će igrati. Na prethodnim utakmicama smo dobro izgledali, s pravom možemo razmišljati o tome da ćemo dobro odigrati. Imamo dobru i kvalitetnu reprezentaciju, želimo se na pravi način predstaviti na zvaničnoj utakmici. Cilj nam je da budemo prvi u grupi Lige nacija i da i tu imamo šansu za plasman na Evropsko prvenstvo ako nešto pođe po zlu”, rekao je Prosinečki.

Na kraju se dotako i protivnika u sutrašnjoj utakmici o kojem zna gotovo sve.

“Irci dugo igraju zajedno, a upravo su oni ranije pravili uspjehe. Ekipa se malo promijenila, dobar su i disciplinovan tim, malo im je nedostajalo za plasman na Svjetsko prvensto. Motivisani su i željni da naprave dobar rezultat”, kazao je Prosinečki.

Podsjetimo, meč Sjeverna Irska – BiH igra se u subotu od 15 sati.

pressing.ba