Reprezentativac BiH za 1.000 KM pretukao advokata

Reprezentativac BiH u kick boxu Sadam Stupar za 1.000 KM pretukao je tuzlanskog advokata Rifata Konjića, zbog čega je smješten iza rešetaka.
10.07.2017 u 11:05
stupar

Stupar je 1. novembra 2016. godine iz Zenice došao u Tuzlu, sačekao Konjića u poslijepodnevnim satima ispred zgrade u kojoj živi, prišao mu i šakom ga udario u lice. Jednim udarcem je Konjiću, uz druge povrede, polomio gornje vilične šupljine sinusa, lijeve jagodične kosti i kosti lijeve očne duplje.

DNK analizom koju je uradila Federalna uprava policije, utvrđeno je poklapanje bioloških uzoraka osumnjičenog sa tragovima pronađenim na mjestu događaja.

Prema nezvaničnim informacijama, Stupar je priznao da je to učinio za 1.000 KM, a novac mu je dao Igor Emkić (28), svjetski prvak u kickboxu iz Tuzle. Emkića je angažovao Suad Hadzić, zvani Džimi, iz Tuzle koji je vlasnik teretane i magistar tjelesnog odgoja i sporta. Stupar je privođen i u januaru 2013. godine zbog drumskog razbojništva koje je počinio na dijelu magistralnog puta Bugojno - Kupres, kada je uz prijetnju automatskim oružjem od jedne osobe oduzeta veća količina novca.

(pressing.ba)