SIPA hapsila u Gradačcu!

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas su, u okviru predmeta kodnog naziva „Damask“, na području općine Gradačac uhapsili jednu osobu.
13.09.2018 u 17:41
sipa

Razlog hapšenje jeste postojanje osnova sumnje da je ova osoba počinila krivično djelo organiziranje terorističke grupe i protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama. 

Hapšenje je izvršeno po usmenoj naredbi Tužilaštva BiH, saopćeno je iz SIPA-e. Prilikom realizacije navedene akcije policijski službenici SIPA-e su, po usmenoj naredbi Suda Bosne i Hercegovine, pretresli osobu, objekte i pokretne stvari na jednoj lokaciji koju koristi osumnjičeni.

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količina vojne opreme, računari, mobilni telefoni i SIM kartice, USB stikovi i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Nakon pretresa, u prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada osobe lišene slobode, koje će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

pressing.ba