Srebrenik: Kiša napravila ozbiljne probleme (foto)

Kiša koja je u popodnevnim satim padala u Tuzlanskom kantonu, najviše je napravila štete na području opštine Srebrenik.
04.07.2018 u 17:32
srebrenik

Mnogi šahtovi su zapušeni i nisu mogli da prime ogromne količine vode pa se pod pritiskom voda i kanalizacija izlila na ulice u dvorišta te u kuće.

Najviše štete pričinjeno je u ulicama Hasana Kikića u Barama, zatim u Centru 2 u ulici Ibrahima Cvike, zatim Vahida Ibrića i prigradskim naseljima Kiseljak, Ćojluk i Babunovići.

Jedan broj makadamskih puteva je značajno oštećen i to na području MZ Sladna (Panđurište). Na nekim lokacijama nije moguće intervenisati pumpama jer se radi o nadošlim potocima. 

Vozila na parkingu u Centru Srebrenika koja su bila parkirana iza stambeno-poslovne zgrade "Zlatiborka" potpuno su poplavljena.

Kako javljaju iz Civilne zaštite Srebrenika, ponovo je zabrinjavajuće narastao nivo površinskih voda u naselju Bare (lokacija oko džamije) gdje zbog neodržavanja, ne funkcionišu odvodni kanali.

- Ovaj problem dugo traje. Pokušat ćemo da apliciramo kod UNDP-a kako bismo došli do nekih sredstava i riješili ovaj problem, kazao je Nermin Jašarević iz Opštinske službe Civilne zaštite.

pressing.ba