Stiže zahlađenje i snijeg

Nakon nekoliko dana sunčanog i znatno toplijeg vremena, slijedi nam period zahlađenja.
10.02.2019 u 10:41
snijeg

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Prelazak frontalnog poremećaja sa zapada uvjetovat će kišu u cijeloj zemlji, na planinama snijeg. U večernjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne slab snijeg i u nizinama. Prije podne će biti jakog juga. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9 stepeni. Tokom dana, postupan pad temperatura zraka.

Utorak: U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa sunježicom i snijegom. U Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. U planinskim djelovima Hercegovinine moguća je susnježica ili slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje od 2 do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu do 8 stepeni.

Srijeda: U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa sunježicom i snijegom. U Hercegovini umjereno oblačno i vjetrovito. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu zemlje od 1 do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu do 7 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

pressing.ba