Tuče i seksualno zlostavlja pse

Udruženje za zaštitu životinja Dreams objavilo je na svom Facebook profilu upozorenje na muškarca koji u centru Sarajeva seksualno zlostavlja psa.

13.04.2019 u 12:14
pas

Udruženje je reagiralo nakon što im se javio svjedok ovog monstruoznog događaja, a slučaj je prijavljen i PU Stari Grad.

"Muška osoba s fotografije lijevo sa psom je u noći 9. aprila 2019. godine seksualna zlostavljala psa. Silovao je jadnog psa. Svjedok ovog monstruoznog događaja nam se odmah javio, a mi se obavijestili policiju. Ako ga primjetite sa psom pozovite policiju i zadržite psa. Mi ćemo uzeti psa", mole iz Udruženja za zaštitu životinja Dreams, prenosi Klix.ba.

Navode da gotovo svi na području od Baščaršije do Titove ulice znaju o kome se radi, ali da niko ne zna njegovo ime.

"Često je u alkoholiziranom stanju. Po gradu se već neko vrijeme priča da često sa sobom vodi psa kojeg često zamjeni drugim psom. Psi nestaju misteriozno, a iz pouzdanih izvora smo doznali da ih tuče i seksualno zlostavlja. Nažalost, tek smo prije dva dana doznali da mu je aktivistica Nina Gurda u prisustvu policije oduzela skotnu ženku pit bulla. 27. februara ove godine je spomenuti muškarac tukao navedenog psa, bacao ga i šutao nasred Titove ulice. Nina je reagirala, a nakon što je došlo do fizičkog obračuna reagirala je policija i pas mu je oduzet. Od posljedica zlostavljanja svi štenci bili su mrtvi, a tek kada se dogodio slučaj seksualnog zlostavljanja otkrilo se što on radi i ljudi su počeli reagirati", navode iz ovog udruženja.

Upozoravaju žene i djevojke da, ukoliko su same, ne pokušavaju oduzeti psa ovom muškarcu jer, naglašavaju, zna biti i nasilan.

(klix)