"U Srebreniku nije bilo etničkog čišćenje Hrvata"

Nakon što se na jednom hercegovačkom portalu poslije održavanja "Hrvatskog Narodnog Sabora"-a u Mostaru oglasila Hrvatska republikanska stranka i Čapljinska neovisna stranka-Čapljina u srcu, u kojem navode da su "Hrvati u Srebreniku etnički očišćeni", ovim povodom se oglasila "Stranka demokratske akcije" Srebrenik.
06.02.2019 u 20:06
SDA

Iz ovog opštinskog odbora kojeg potpisuje doktor Ibrahim Zukić inače predsjednik Povjereništva OO SDA, osuđuju neistine iznesene u ovom saopštenju, a na koje član Opštinskog vijeća Anto Marković nije regovao, što znači da se slaže s tim.

Iz SDA tvrde da su u Srebreniku Bošnjaci i Hrvati živjeli složno vijekovima, te da su zajednički branili svoje domove u protklom ratu kojeg je spomenuti Marković proveo u Sloveniji.

Iz ove Stranke dalje navode da Autobuska stanica u vlasništvu Ante Markovića još ne radi jer nema potrebnu dokumentaciju, i to zato što po regulacionom planu Autobuska stanica nije planirana na mjestu gdje je izgrađena.

Također, na kraju Saopštenja iz SDA tvrde da Marković u suštini prikriva kriminal, koji pokušava ozakoniti kroz izvršnu i zakonodavnu vlast.

pressing.ba