Uhapšeni direktor "ugrađivao" se u kiriju

SIPA je u operativnoj akciji kodnog naziva „Kapija“ na području Cazina uhapsila osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 383. KZ FBiH „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ u vezi sa krivičnim djelom iz člana 380. KZ FBiH „Primanje dara i drugih oblika koristi“ .
13.11.2017 u 15:38
agrokomerc

Osoba lišena slobode sumnjiči se da je u svojstvu odgovorne osobe tražila veći novčani iznos na ime određenog zakupa kako bi sebi pribavila protivpravnu imovinsku, a na štetu privrednog društva u kojem obnaša dužnost odgovorne osobe.

U okviru akcije „Kapija“ u toku su pretresi objekata na više lokacija na području Unsko-sanskog kantona s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Aktivnosti se realiziraju po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz podršku policijskih službenika MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Uhapšena osoba je Ermin Mujić. Prilikom hapšenja kod njega je pronađeno 25.000 KM za koje se sumnja da potiču od korupcije.

Mujić je prije tačno dvije godine imenovan na funckiju direktora Agrokomerca, kada je Vlada FBiH dala saglasnost Nadzornog odbora da bude imenovan na mandatni period od četiri godine.

pressing.ba