Vojvodić:"Završite školu pa onda sjedite na trenersku klupu"

Trener Sloge iz Simin Hana Darko Vojović, startao je pobjedom s novim klubom u koji je stigao ovoga ljeta.
09.08.2017 u 16:57
vojvodic

Pobjednički, onako kako je završio i prošlu sezonu u Gošku, s kojim je izborio ulazak u elitno društvo.

- Niko nam nije davao šanse za ulazak. Rudar Kakanj je započeo polusezonu sa šest uzastopnih pobjeda. I Bosna je bila veći kandidat od nas, ali mi smo na kraju sve stigli i prestigli, kaže Vojvodić.

Ovog nekadašnjeg fudbalera i trenera Slobode dijelile su sekunde od plasmana u Premijer ligu i sezonu ranije, ali tada je Mladost u sudijskom vremenu postigla gol. No, sada je pred njim novi izazov. Mogao bi ući u historiju bh.fudbala da bude prvi trener koji je s dva različita kluba u dvije uzastopne sezone izborio plasman u elitno društvo.

- To je cilj koji stavio ispred nas predsjednik Azmir Husić i mi idemo prema tom cilju. Ne zanima me nikakv alibi. Da neće biti lako to znamo, ali interesuje me samo rezultat, kaže Vojvodić.

Protiv Metalleghe je upisana prva pobjeda. Zanimljivo je da meč nije počeo Joco Stokić, koji je angažovan kao prvi napadač.

- Prvi napadač je onaj koji je u ovom momentu najspremniji i najbolji. Sada je to Ibrahimović i on je ispred Stokića. Zato je počeo i zabio dva gola. Ja nisam trener koji pravi kompromise. Kome se to ne sviđa to je njegov problem, u svom stilu kaže Vojvodić.

Naredni protivnik je Zvijezda iz Gradačca na čijoj klupi je sjedio Vojvodić.

- Čim su pobijedili u Konjicu znači da nisu bezveze ekipa. Ima tu nekoliko jako korektnih igrača i neće nam biti nimalo lako.

Pitali smo Vojvodića, kao vlasnika PRO licence koji također ima i Višu trenersku školu kako komentariše što "pola" premijerligaša nema trenera sa licencom.

- To je sramota za Savez ali i za Premijer ligu. Ne znam zašto Centar za edukaciju šuti. Pa jesmo li to mi magarci što smo se školovali da bi mogli sjediti na klupi i voditi ekipe? Što smo u svoje školovanje potrošili 50.000 KM. Ovi što sjede sad na klupi bez licence neka se srame. Što sjede kao predstavnici kluba i rade na tuđu licencu. To nema nigdje na svijetu, samo kod nas. I hoćemo napredak. Kako? Neka brate mili prvo završe školu pa neka onda sjede na klupi, u svom stilu veli Vojvodić.

(M.S. / pressing.ba)