Zašto OO SDA Lukavac sprema opoziv načelniku?

Nakon što smo nedavno najavili da se načelniku Općine Lukavac Edinu Deliću sprema opoziv, to se i potvrdilo nakon sinoćnjeg sastanka Općinskog odbora SDA Lukavac, u čijem saopćenju stoji:
11.10.2017 u 19:07
delic

Sinoć je u prostorijama SDA Lukavac održana sjednica Općinskog odbora SDA Lukavac, najvećeg stranačnog organa na području općine, kojoj su prisutvovali i predsjednici mjesnih zajednica iz reda SDA. Poslovi u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici je razmatran zaključak Izvršnog odbora SDA Lukavac o pokretanju inicijative za opoziv Općinskog načelnika, te je isti jednogalsno podržan od strane svih prisutnih. U diskusiji koja se vodila, posebno je bilo riječi o ignorisanju legitimnih organa mjesnih zajednica odnosno otvorenom stvaranju paralelizama od strane Općinskog načelnika.

Kao najveći problem trenutnog političkog stanja istaknuto je permanentno narušavanje međuljudkih odnosa u skoro svim mjesnim zajednicama. Naročito je sramotna otvorena huškačka politika i sijanje mržnje usmjerena prema SDA i njenim pojedincima, širenje dezinformacija i lažnih podataka, a koja je posebno naglašena na društvenim mrežama i stranicama bliskim Općinskom načelniku i predsjedniku SDP-a Lukavac.

Iz ovih, ali i brojnih drugih razloga o kojima ćamo detaljno upoznati građane, u narednom periodu ćemo preduzeti proceduralne i zakonske korake u okviru Općinskog vijeća Lukavac koji se tiču pokretanja inicijative za opoziv Općinskom načelnika.

Press služba OO SDA Lukavac