Zmajevi skupo prodali kožu Azurima

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sa 2:1 u Torinu od Italije u okviru kvalifikacija za plasman na Euro 2020.godine.
11.06.2019 u 22:47
ita bos

Bila je to jedna od boljih partija Zmajeva, koji su pružili jako dobar otpor Italiji u Torinu, ali nažalost naša odbrana je popustila u finišu meča.

U odnosu na meč u Finskoj u zadnju liniju je ušao Todorović na desni bok, Bičakčić je pomjeren na stopera a Šunjić je preselio na klupu.

U vezu je ušao Pjanić umjesto Cimirota a Gojak umjesto Duljevića.

Izgledali smo jako dobro i kompaktno, a poveli smo u 33.minuti nakon fenomenalne akcije Todorovića, Bešića i Višće koji je asistirao Džeki za erupciju oduševljenja velikog broja naših navijača. 

Prethodno je Višća bio jedan na jedan sa golmanom Italije, ali se Chiellini ispriječio u zadnjem trenutku.

Talijane smo držali daleko od gola, u vezi su Pjanić i Gojak izgledali jako dobro sa rastrčanim Sarićem i Bešićem te raspoloženim Džekom.

U nastavku meča smo pali. Samo što je počeo drugi dio Talijani su izjednačili preko Isignea koji je uhvatio volej na 16 metara i topovski pogodio Šehićevu mrežu.

Nastavili smo da igramo dobro, prijetili smo preko Džeke, Višće, Gojaka...ali nismo imali sreće.

Talijani su stiskali i naša odbrana je popustila tri minuta prije kraja. Verati je iskoristio trenutak dekoncentracije kada Pjanić i Cimirot kasne u blok za konačnih 2:1.

Prava je šteta što smo izgubili ali ovo je poraz koji ne boli, jer su naši momci ostavili zadnji atom snage i vratili nam vjeru da se imamo čemu nadati u nastavku kvalifikacija.

pressing.ba