Gradina dobila ozbiljnog investitora, ukidaju se članarine za djecu

Fudbalski klub Gradina i Fudbalski klub Tuzla City potpisali su sporazum o poslovnoj sportskoj saradnji.
20.06.2019 u 08:00
Gradina

Sporazum su potpisali predstavnici ova dva kluba i to Azmir Husić i Ibro Ibrić te u ime Grada Srebrenika, Muhamed Jašarević, šef Službe za društvene djelatnosti kojoj pripada oblast sporta.

Nakon potpisivanja sporazuma Husić je uručio Gradini ček od 50.000 KM kao prvi dio ulaganja a drugi će biti realizovan na zimu što govori da će za prvu sezonu novi investitor uložiti ukupno 100.000 KM koliko treba da uradi i Grad Srebrenik.

Na ovaj način se stvaraju preduslovi da Gradina može dosta komotnije da funkcioniše i da se pokuša vratiti u 1.ligu FBiH.

Akteri sporazuma su istakli da je ovo veliki trenutak za Gradinu, za sve ljubitelje fudbala u Srebreniku gdje se počinju stvarati dosta bolji uslovi za rad kako samih fudbalera tako i trenera.

Nova Uprava bit će sastavljena od predstavnika investitora i Grada Srebrenika, treneri će imati priliku da se educiraju i usavršavaju a djeca koja budu trenirala u Omladinskom pogonu neće plaćati članarinu po uzoru na Fudbalski klub Tuzla City.

U principu Gradina bi ubuduće trebala da bude B tim Tuzla Cityja, u kojoj bi  nastupali mladi igrači koji još uvijek nisu "sazreli" za premijerligaška iskušenja.

pressing.ba