Beograd: U padu helikoptera poginula beba i šest odraslih

U padu helikoptera Vojske Srbije koji je prevozio bolesnu bebu staru pet dana iz Novog Pazara u Beograd, zajedno sa još četiri člana posade i dva ljekara, nema preživjelih.
14.03.2015 u 10:50
helikopter

Helikopter se srušio sinoć u blizini aerodroma "Nikola Tesla", a za sada se ne znaju uzroci pada.

Stradali su vojna lica i to major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukelić, Nebojša Trajić i Ivan Miladinović, zatim ljekar Dževad Ljajić te medicinski tehničar Miroslav Veselinović  kao i beba iz porodice Ademović.

Ljekar Ljajić, tehničar Veselinović i beba stara pet dana su juče ambulantnim kolima upućeni za Klinički centar Kragujevac, ali je sanitetsko vozilo zbog velikog odrona kod Bogutovca na magistralnom putu Raška – Kraljevo nekoliko sati bilo blokirano.

Zbog hitnosti situacije, po njih je Vojska Srbije poslala helikopter koji se kasnije srušio u blizini aerodroma Nikola Tesla. Vozilo hitne pomoći koja je krenulo za Kragujevac, a u kojem su bili novorođenče i zdravstveni radnici zbog velikog odrona na Ibarskoj magistrali nije moglo da stigne do bolnice u tom gradu, te je beba evakuisana vojnim helikopterom.

Istražni organi nalaze se u širem reonu aerodroma Surčin gde se srušio vojni helikopter, rekao je Tanjugu portparol Ministarstva odbrane, major Jovo Krivokapić.

(tanjug)