Bivša djevojka mu sravnila kuću do temelja

Istranin Zvonko Šarić, serviser bijele tehnike izgubio je sve zbog ljubavi.
20.09.2018 u 14:04
istra

Naime, nakon što je propala izvanbračna veza s Dubravkom Božinović, Šarić je na njen zahtjev morao iseliti iz kuće, iako ona nije živjela tamo.

Kada je pristao na to uz uvjet da mu kompenzira u novčanom iznosu od od oko 40.000 KM, Dubravka je kuću sravnila sa zemljom. Zvonko tvrdi da su u vezi bili dvije godine, a Dubravka tvrdi da su bili zajedno tek tri mjeseca.

Kuća je bila izgrađena na Dubravkinom zemljištu, a Zvonko ju je nelegalno gradio ulagavši tokom vremena u nju. U kući je imao i dosta bijele tehnike svojih klijenata u vrijednosti od oko 26.000KM. Kada ga je Dubravka zamolila da iseli, pristao je to učiniti ali uz povrat uloženih sredstava u kuću, što njoj nikako nije odgovoralo.

Kao vlasnica zemljišta Dubravka je stoga ispraznila cijelu kuću, stvari negdje odnijela i naložila rušenje kuće do temelja. Automobil mu je odvezla vučna služba i navodno je završio na otpadu, uništen i pretvoren u limenu kocku. Prema onome što je rekao za Glas Istre nije sigurno koliko je Zvonko doista živio u toj kući. Vjeruje da se kuća mogla legalizirati.

Zbog svega slučaj je prijavio policiji, kaže da je "žrtva krađe i oštećenja tuđih stvari."

(Glas Istre)