Djevojčica pronađena, otmičar i dalje u bijegu

Monika Karimanović (12) iz niškog naselja Suvi do pronađena je danas živa i zdrava u ataru sela Svrljiški Miljkovac a sudbina njenog otmičara Ninoslava Jovanovića zvanog "Malčanski berberin“ za sada nije poznata.
29.12.2019 u 17:52
monika

Nakon 10 dana potrage otmičar i djevojčica su locirani su u ovom selu.

- Dijete je u stabilnom zdravstvenom stanju, ali vidi se iscrpljenost na njoj. Ona je komunikativna i svjesna, rečeno nam je iz izvora bliskim policiji.

Moniku je Jovanović oteo oko 7.30 sati 20. decembra kada je dijete krenulo u Osnovnu školu "Zoran Đinđić" u Brzom Brodu.

Jovanović je radio neke poslove u jednoj od kuća u Suvom dolu i vjerovatno je pratio danima njeno kretanje tako da je 20. decembra ukrao automobil, sivi "Punto" i oteo dijete na putu do škole.

U desetodnevnoj potrazi policije, Žandarmerije, Vojske, lovaca i dobronamjernih građana pretresena je svaka kuća, svaki podrum, a na tom prostoru ima na stotine napuštenih domova gdje je otmičar krio malu namučenu djevojčicu.

Jovanović je na mnogim mjestima oistavljao tragove kao što su otpaci od jela, ćebad i slično. Očigledno se dugo pripremao za svoj umobolni pir.

Ovaj osuđivani silovatelj i otmičar je odležao robiju od 12,5 godina za silovanje iz 2005. godine kada je napastvovao N.S. iz naselja Donja Vrežina koju je namamio tako što je rekao da zna frizerski salon gdje može dobro da unovči svoju dugu crnu kosu.

(kurir)