Muž, svekar, djever i jetrva jurili za odbjeglom snahom

Prava filmska potjera odvijala se u selu Bobovo u blizini Kragujevca, kada je mlada pobjegla od muža. U potragu za njom krenuli su muž, svekar, djever i jetrva.
19.08.2017 u 12:08
mlada

Mještani ovog sela bili su iznenađeni pravom opsadom policije poslije prijave da su četiri nepoznate osobe otele jednu ženu i odvele je u nepoznatom pravcu, ali se ubrzo ispostavilo da je riječ o porodici iz Požarevca koja je preotela snajku jer je pobjegla od nevjenčanog muža, piše Kurir.

Poslije četiri sata potjere policija ih je našla nadomak Požarevca, sakrivene kod rođaka, i sve ih uhapsila, dok su snajku vratili kod prijatelja u Bobovo, kod kojih je pobjegla od muža nasilnika! Nesvakidašnji događaj odigrao se kada je porodica iz Požarevca "đuture" krenula u potjeru za snajkom čim je dobila dojavu da je u selu Bobovo kod Svilajnca i da joj je drug ponudio hranu i krov nad glavom dok ne obezbijedi kćerku (5) i sina od 17 mjeseci.

U potjeru za Nevenom (26), koja je sedam godina živjela nevjenčano sa Nenadom u Požarevcu, krenuli su njen muž, svekar Prvoslav, jetrva Jelena (25) i djever Senad. Oni su 4. avgusta, oko 17.30 upali u kuću S. S. iz Bobova i na silu oteli Nevenu. S. i njegov sin D. (17) u izjavi za list tvrde da su ih je porodica napala i da su Nevenu izvukli kroz prozor, na silu je ugurali u automobil kojim su došli i odvezli je. Oni tvrde da je Nevena napustila Nenada (30) zbog nasilja u braku.

Nevena, koju su novinari juče zatekli u kući u Bobovu, tvrdi da su je oni zaštitili od nasilnika i pružili joj krov nad glavom, ali da strahuje za svoj život i bezbijednost djece.

- Nenad me je godinama tukao i maltretirao! Pobjegla sam 20. jula od kuće i prijavila policiji i Centru za socijalni rad da napuštam muža zbog maltretiranja i da moram da ostavim kćerku od pet godina i sina od 17 mjeseci dok ne nađem krov nad glavom. D. S. sam upoznala preko zajedničkog druga. Sažalio se i ponudio mi smještaj i hranu dok se ne snađem. Kod njih sam privremeno. Poslije hapšenja muža dovela sam i djecu, ali se plašim da će me on ubiti čim ga puste iz pritvora! - kaže Nevena i dodaje da je poslije otmice preživjela pravi pakao.

- Nenadu je majka javila da ga policija čeka kod kuće, zbog čega se sklonio kod rođaka. Tamo mi je pocijepao svu garderobu, ugurao me u kupatilo i tukao me, govoreći da nikada neću vidjeti djecu! Nekoliko sati kasnije otvorila su se vrata i pojavila se žena inspektor, govoreći mi da sam bezbjedna. Zahvalna sam porodici koja me je primila do kraja života! Ponudili su mi stan i hranu dok se ne snađem, jer poslije svega strahuju za svoju bezbijednost - kroz suze nam je ispričala Nevena, koja apeluje na nadležne da je zaštite.

D. iz Bobova tvrdi da ima djevojku koja živi u Austriji, da nisu tačne priče da je u vezi sa Nevenom, već da joj je kao čovjek pritekao u pomoć!

- Nevena se odmah javila policiji u Svilajncu i rekla da je muž fizički i psihički maltretira i tražila da joj Centar za socijalni rad da starateljstvo nad djecom. Nevena je poslije otmice provela devet dana u bolnici zbog povreda koje je dobila. Djecu je dovela kod nas, ali ćemo joj uskoro naći novi stan - kaže D. S.

(kurir)