Otac s balkona bacio četvero djece

Čin Josipa Rođaka koji je na Pagu s prvog sprata, s visine od šest metara, bacio četvero male djece, zgrozio je Hrvatsku. Jedna djevojčica je teško ozlijeđena, a jedna je kritično.
28.02.2019 u 12:33
pag

Djecu je otac bacio sa šest metara na popločeno dvorište, koje je nakon tog monstruoznog čina bilo prekriveno krvlju. Tragovi krvi oprani su odmah nakon što je su djeca prevezena u bolnicu. Svemu je svjedočio Bernardo Maričević, vlasnik kuće koji i živi u prizemlju, s kojim smo razgovarali nakon stravičnog zločina.

"Ja sam u prizemlju. Prvo sam mislio da bacaju rublje kroz prozor", rekao je za Index šokirani vlasnik kuće.

Svjedok: Kad sam izašao van, otac je bacio dječaka preko ostalih troje.

Kako su liječnici objavili, najteže je ozlijeđena djevojčica stara sedam godina kojoj se liječnici bore za život.

Vlasnik kuće prepričao je tijek užasa kojem je svjedočio.

"Najprije je bacio tri djevojčice, a onda i dječaka. Kad je bacio dječaka, ja sam već izašao van. Mali plače, plaču svi četiri. Malenog je bacio preko djevojčica koje su već ležale na zemlji pa njemu nisu tolike ozljede", ispričao je Indexu Bernardo Maričević.

"Dali smo im deke, bilo je hladno"

"Brzo sam zvao sve, digao sam uzbunu. Bojali smo se dirati djecu da ih još ne ozlijedimo. Čekali smo hitnu pomoć koja je došla za pet minuta. Pokrili smo ih, dali smo svoje deke, bilo je hladno", dodao je.

Ispričao je kako je otac monstrum pobjegao nakon što je bacio djecu.

Svjedok o ocu: Pobjegao mi je ispred nosa

"Pobjegao mi je ispred nosa. Vidio sam da auto ide u rikverc. Mislim da se odvezao prema policiji. Zagrada policije je u istoj ulici 100 metara dalje", ispričao je za Index vlasnik kuće Bernardo Maričević. Kaže da je majka djece vrijedna, a da otac nije puno brinuo za djecu.

"On ništa, samo spava, briga ga za djecu" "On ništa, samo spava. Po cijeli dan spava, briga ga za djecu", rekao je. Iz zadarske bolnice na presici su objavili da je troje djece zadobilo je teške tjelesne ozljede, jedno lakše. Jedna djevojčica je kritično.

(index)