Otac usmrtio bebu nožem, drugu povrijedio

Beba od 40 dana preminula je od posljedica povreda koje joj je nožem zadao otac u Štrpcu, dok je druga u teškom stanju prevezena u Klinički centar Niš, rečeno je u bolnici u Gračanici.
21.02.2017 u 10:30
noz

Upravnik hirurgije u bolnici u Gračanici Dragan Perić rekao je da je riječ o blizancima muškog pola od 40 dana.

Perić je naveo da je jedna beba dovezena mrtva, a druga je u teškom stanju odmah prevezena u Niš i nalazi se na odjeljenju intenzivne njege. Prema njegovim riječima, zdravstveno stanje povrijeđene bebe je stabilizovano i ona je van životne opasnosti.

Otac blizanaca Dejan Krstičić (35), profesor fizičkog vaspitanja u Srednjoj školi u Štrpcu, sinoć je izbo nožem bebe, rečeno je u kosovskoj policiji.

Kako Kurir nezvanično saznaje u trenutku zločina u sobi su bili Krstičić, njegova supruga Ana i njihovi blizanci.

Pretpostavlja se da je došlo do prepirke između supružnika.

- Dejan je tada zgrabio nož, i najvjerovatnije u trenutku potpunog nervnog rastrojstva ubo jednog od blizanaca pravo u grudi. Ta beba je preminula na putu za Laplje selo, odnosno Gračanicu.On je tada pokušao da ubode i drugo dijete, ali je na njega skočila supruga u pokušaju da odbrani bebu, pa je Krstičić drugo dijete ubo u predjelu vrata - kaže izvor Kurira.

Nedugo zatim, buku je iz susjedne sobe čuo Dejanov brat, pa je uletio u prostoriju i uspio da savlada Dejana. Krstičić je, ubrzo uhapšen, a po saznanjima Kurira u prvoj izjavi istražnim organima rekao je da se radilo u nekoj prepirci sa suprugom, da je navodno htjeo da je zaplaši, i da mu je zatim "pao mrak na oči" i da se više ničega ne sjeća.

Dejan i njegova žena, koja je iz okoline Štrpca, živjeli su u porodičnoj kući sa njegovim roditeljima. Komšije, šokirane zbog tragedije, kažu da nije bilo nikakvih nagovještaja da bi nešto ovako strašno moglo da se dogodi i da nije djelovalo da u kući ima nesuglasica.

Prema njihovim riječima Krstičić je radio se djecom i važio za mirnog, tihog i povučenog čovjeka. Poznanici porodice kažu da su dvoje supružnika živjeli u skladnom braku, da nisu čuli da je bilo problema i svađa.

Bliznaci od kojih je jedno umrlo, a drugo teško povrijeđeno prva su im djeca. Policija je odmah izašla na lice mjesta i uhapsila Krstičića. Ova porodična tragedija dogodila se u ponedjeljak oko 19.00 časova u porodičnoj kući u Štrpcu.

(kurir)