Posao za 37 boraca iz Tuzlanskog kantona

U narednom periodu 37 boraca s područja Tuzlanskog kantona trebali bi dobiti posao kroz programe Vlade Tuzlanskog kantona.
18.07.2018 u 14:38
borci

Riječ je o projektu zapošljavanja i samozapošljavanja.

Za realizaciju ovog projekta i podršku zapošljavanju i samozapošljavanju pripadnika boračkih kategorija Vlada je izdvojila 500.000 KM. Projekat ima svoje dvije komponente. Jedna je samozapošljavanje i za te namjene je planirano 300.000 KM, a druga je zapošljavanje pripadnika boračkih kategorija u nekom od postojećih privrednih subjekata, za što je planirano 200.000 KM, saopćeno je iz Odjeljenje za informisanje Vlade TK.

- Ovom prilikom želim izraziti svoje zadovoljstvo što Vlada na ovaj način rješava osnovna statusna i egzistencijalna pitanja boračke populacije. Danas se želim zahvaliti i predstavnicima devet pravnih lica, njihovim vlasnicima i direktorima, što su se prijavili na ovaj javni poziv i time izrazili želju da prime jednog ili više pripadnika boračke populacije. Također, za 19 aplikanata, koji projektom samozapošljavanja danas rješavaju svoj radni status, želim izraziti svoje čestitke i zaželjeti im sreću i uspjeh u radu - rekao je premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović.

pressing.ba