Živinice: Oduzeta droga, ima uhapšenih

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su postupajući po naredbi Općinskog suda Živinice izvršili pretres porodične kuće u Živinicama koju koristi M.S. rođen 1986. godine iz Živinica.
30.11.2018 u 18:01
droga

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto: jedan veći smotuljak u kojem se nalazila praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedna veća vrećica u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Canabis ”, jedna limena kutija u kojoj se nalazila vrećica sa devetnaest komada tableta koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ”Ekstazi”, 4 tablete “Suboxone” i digitalna vaga. M.S je uhapšen i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok su pronađeni predmeti privremeno oduzeti.

O navedenim aktivnostima upoznat je kantonalni tužilac, dok će nakon dokumentovanja navedenog događaja, M.S. biti predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a uz Izvještaje o učinjenom krivičnom djelu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

(pressing.ba)