Djevojčica (11) s autom udarila majku, obje povrijeđene

Djevojčica (11) iz Drvara i njena majka M. Z. (44) teško su povrijeđene u tom mjestu kada je dijete pokrenulo automobil, “pokupilo” majku koja je stajala u dvorištu, a potom udarilo u metalnu ogradu.
01.04.2019 u 14:56
nesreca

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak kazao je da se nesreća dogodila u dvorištu porodične kuće na Putu ličkih proletera.

– Policijska stanica Drvar dobila je dojavu od zaposlenih Doma zdravlja Drvar da su dovezeni žena i dijete koji su zadobili povrede u saobraćajnoj nesreći – rekao je on, te dodao da su oni o događaju obaviješteni sinoć oko 18.30 sati.

Povrijeđenima je ukazana ljekarska pomoć nakon čega su obje prevezene u Kantonalnu bolnicu Livno. Djevojčica je potom u teškom stanju prevezena u Klinički-bolnički centar u Splitu. Kako saznajemo, tamošnji ljekari se bore za njen život. Na mjestu događaja policija je došla do saznanja da je djevojčica u jednom momentu ušla u “mercedes”, koji je bio upaljen, pokrenula vozilo, “pokupila” majku koja je stajala pored automobila i zatim se zabila u metalnu ogradu.

Majka je također teško povrijeđena, s tim da njene povrede nisu opasne po život.

(NN)