Gradačac: U pretresu pronađeno oružje

Postupajući po Naredbi Općinskog suda Gradačac, policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (OKP PU Gradačac) su jučer u Gradačcu, izvršili pretres porodične kuće i pomoćnih objekata vl. J.K., rođen 1965. godine iz Gradačca, zbog osnova sumnje da će se pretresom pronaći predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa određenim krivičnim djelima.
14.02.2018 u 16:24
gradacac

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti: jedna automatska puška cal.7,62 mm, jedan „PM“ (puško mitraljez), jedna pvc. kutija u kojoj se nalazila razna puščana, pištoljska i protiavionska municija (546 kom.), 5 komada pvc. ambalaže za ručne bombe M 75, dva prazna oklopa za eksplozivno punjenje, 10 kom. patrona za sačmaricu i jedan vojni nož (bajonet).

O izvršenom pretresu upoznat je kantonalni tužilac, dok će protiv J.K. Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podneseni Izvještaji zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 371 KZ FBiH I „Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja municije iz čl.73 Zakona o oružju i municiji TK-a.

(pressing.ba)