Haris brutalno pretučen zbog 450 KM

U noći s petka na subotu u Sniježnici kod Teočaka je brutalno pretučen Haris Hodžić (49).
03.03.2019 u 09:16
Haris Hodzic

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona su kazali da je nadležna policijska stanica obaviještena je da je na lokalnom putu u mjestu Rudine fizički napadnuta osoba iz Sniježnice, kojoj su nanesene povrede u predjelu glave.

- Povrijeđeni je prevezen na UKC Tuzla na ukazivanje ljekarske pomoći, gdje je zadržan. Ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda oštećenog. On je tom prilikom kazao da mu nedostaje određena suma novca iz novčanika - kazali su nam u MUP-u TK.

Prema nezvaničnim informacijama, od Hodžića je napadač uzeo oko 450 KM. Lokalni portali su javili da je Hodžić inače osoba sa poteškoćama u razvoju i narušenog zdravlja, a da je policija, navodno, zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo, privodila njegovog sugrađanina. On je, navodno, priznao napad na Hodžića. Međutim, iz Operativnog centra MUP-a TK su nam kazali da oni tom informacijom trenutno ne raspolažu.

- Potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja poduzimaju službenici Odjela krim-policije PU Kalesija - rečeno nam je u MUP-u.

pressing.ba