Metereolozi najavljuju drastične promjene

U veći dio Hrvatske za vikend stiže drastična promjena vremena koja će na neki način označiti kraj 'pravog' ljeta, s obzirom da se očekuje osjetno zahladnjenje pri čemu će maksimalne dnevne temperature nerijetko imati jesenske vrijednosti.
23.08.2018 u 20:25
nevrijeme

U pojedinim dijelovima nama susjedne države već sad ima nestabilnosti pa je obilne kiše, primjerice, u četvrtak poslijepodne bilo u Istri i na Kvarneru te u Lici, Gorskom kotaru i ponegdje u Dalmaciji, ali sve je to tek uvod u ono što slijedi, javlja Jutarnji. Za vikend u Hrvatskoj oblačnije uz češću kišu, pljuskove i grmljavinu, osobito krajem subote i u noći na nedjelju.

Moguće je i grmljavinsko nevrijeme te obilna količina kiše, ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorju. Slično vrijeme za Bosnu i Hercegovinu najavljuju i meteorolozi Federalnog hidro-meteorološkog zavoda. Prema njihovoj prognozi u petak se poslije podne očekuje porast naoblake koji može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni.

Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 29 do 35 °C. U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne u Bosni se očekuju lokalne pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 28 do 34 °C. U nedjelju pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Prije podne u istočnim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne sunčanije i bez padavine. Poslije podne padavine prestaju u Krajini. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 15 do 21, na jugu od 23 do 29 °C.

(RS)