Načelnik tvrdi da trovanje krava nema veze sa nacionalnom mržnjom

Trovanje tri krave povratničke porodice Herceglija kod Rogatice, izazvala je brojne reakcije.
13.11.2017 u 16:08
rogatica naser

Ljudi se ostali bez krava, praktično bez hljeba, a najkonkretniji je bio Naser Orić. Ratni komandant Srebrenice pozvao je Herceglije i donirao im dvije krave.

Ostala podrška do sada je bila moralna, tapšanje po ramenima i tako. Možda da su izbori krajem novembra, pojavio bi se neki od kandidata s listi da im pripomogne.

Orić nije političar i zna šta ljudima u ovome momentu treba.

Nakon što su im otrovane tri krave, bošnjačka porodica je optužila komšinicu Anu Abazović koja je prijavljena Tužilaštvu RS-a.

Načelnik Rogatice Milorad Jagodić tvrdi da nije riječ o međunacionalnoj netrpeljivosti nego o međukomšijskim nesuglasicama. 

- Čini se da je u tom konkretnom slučaju ponajmanje bitna nacionalnost aktera. Tu je riječ o komšijskim odnosima - čije su krave i kad pasle na čijoj livadi. To su gluposti. Takvih loših odnosa ima među komšijama i kada su svi iste nacionalnosti - rekao je Jagodić, koji je osudio događaj u Bjelogorcima.

Prema njegovim riječima, to što se dogodilo u selu Bjelogorci bacilo je mrlju na sve napore koji su činjeni proteklih godinama kada je u pitanju zaštita povratnika.

- Bezbijednost povratnika na području opštine Rogatica uopšte nije pod znakom pitanja i nećemo dozvoliti da se tako nešto ponovi, jer će počinioci biti sankcionisani na adekvatan način - poručio je Jagodić.

On smatra da su odnosi Nedžada Hercegilije i njegovih komšija narušeni od ranije i da se ne može se vezivati na pitanje nacionalnosti nego za neke druge interese.

pressing.ba