Niko neće dobiti 50.000 KM kao nagradu za informaciju o Gačiću

Iako je prvobitno obećana nagrada za informaciju o tome gdje se nalazi Edin Gačić, niko od građana neće dobiti 50.000 KM.
25.02.2019 u 18:32
EdinGacic

Vlada Kantona Sarajevo još nije donijela odluku šta će biti od raspisane nagrade od 50.000 maraka za lociranje višestrukog ubice Edina Gačića. Tek kada dobijemo konačan policijski izvještaj, na osnovu njega ćemo postupiti. To je za Radiosarajevo.ba potvrdio Edin Forto, premijer Vlade Kantona Sarajevo.

„Iskren da budem, mi nemamo ništa protiv da neko dobije nagradu za dojavu i odmah da kažem da se Vlada KS ne pokušava sakriti, niti izvući iz ove priče“, dodao je Forto za naš portal.

Na naša saznanja iz izvora bliskih Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da je izvještaj pripremljen i da „niko od građana Bosne i Hercegovine nije policiji dojavio ključnu informaciju koja je dovela do lociranja Gačića i da niko neće dobiti 50.000 KM“, Fortu je rekao:

„Za nas je pri dodjeli nagrade od 50.000 KM mjerodavan samo policijski izvještaj. Ako taj izvještaj bude takav da niko nije imao pravu informaciju, onda novac niko neće ni dobiti“. Nas je zanimalo kada je posljednji put razgovarao o ovoj temi sa Admirom Katicom, ministrom unutrašnjih poslova KS-a. „U petak smo posljednji put razgovarali o ovoj temi. Tada mi je samo kazao da je izvještaj u pripremi i da će ga uskoro dostaviti“, kazao je premijer KS-a Edin Forto za Radiosarajevo.ba.

(RS)