Oduzeta droga u više opština Tuzlanskog kantona

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona uhaspili su više osoba zbog posjedovanja droge.
17.10.2018 u 11:15
hapsenje mup

Utorak je obilježio akciju službenika SKP MUP-a TK koji su prilikom pretresa lica V.Dž. rođenog 1985. godine nastanjenog na području općine Gračanice i A.H. rođenog 1980. godine iz Tuzle pronašli opojnu drogu. Prilikom pretresa kod A.H. je pronađen „Joint“ u kojem se nalazila biljna materija koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu, dok je V.Dž. dobrovoljno predao jedan paketić od pvc. folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na isto.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, dok su potrebne mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja preduzeli službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP MUP TK.

Istog dana policijski službenici su u Srebreniku izvršili pretres lica H.K., rođenog 1999. godine, koji je nastanjen na području općine Srebrenik i pronašli i oduzeli „Joint“. Policijski službenici PS Srebrenik su izvršili i kontrolu pmv. kojim je upravljao A.B., rođen 1991. godine, nastanjen na području općine Srebrenik, i tom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli jednu manju kutijicu u kojoj se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu supstancu i drobilicu.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, dok su potrebne mjere i radnje na dokumentovanju navedeni događaja preduzeli policijski službenici PS Srebrenik.

pressing.ba