Oduzeta roba vrijedna 27.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje na područiju opštine Velika Kladuša su oduzeli veću količinu tehničke i druge robe u vrijednosti 27.000 KM.
25.04.2018 u 13:06
UIO

Ovlaštena službena lica Grupe za spriječavanja krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Banja Luka, izvršili su provjeru porijekla roba u Velikoj Kladuši na tri lokacije.

Ovom prilikom na tri lokacije pronađena je određenu količinu tehničke i druge robe, bez prateće dokumentacije, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 27.000 KM.

Prilikom provjere robe, utvrđeno je da lica kod kojih je predmetna roba pronađena nemaju dokumentaciju o porijeklu iste, odnosno dokaz da je nad spornom robom proveden redovan carinski postupak. Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

pressing.ba