Pretresi i hapšenja u Gradačcu

Na području općine Gradačac pripadnici MUP-a TK uhaopsili su više osoba koja se dovode sa različitim krivičnim djelima.
17.03.2018 u 11:33
gradacac haps

Policijski službenici Uprave policije MUP TK PS Gradačac su radeći na rasvjetljavanju i otkrivanju izvršioca krivičnog djela „Teška krađa“ „Krađa“ i „Ugrožavanje sigurnosti“ izvršena na području općine Gradačac i na području susjedni općina došli do operativni saznanja o mogućem počiniocima, a radi se o M.D., i I.B., i E.V., koji su nastanjeni na području općine Gradačac.

Daljnjim operativnim radom na provjeri navedenih saznanja i rasvjetljavanju krivičnih djela, po odobrenju kantonalnog tužioca i Naredbi Općinskog suda Gradačac izvršeni su pretresi na četiri lokacije na području općine Gradačca. Prilikom pretresa porodičnih kuća i pomoćnih objekata koji koriste navedene osobe pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti i to: veća količina zlatnog nakita, mobilni telefoni, prehrambeni proizvodi, određena količina novca, dvije bušilice, tri ručna sata, foto aparat, dvije digitalne vage i dr. predmeti.

O izvršenim pretresima upoznat je kantonalni tužilac, dok će protiv M.D., I.B., i E.V. Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podnešen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Teška krađa“ iz čl. 287 i „Krađa“ iz čl. 286 KZ FBiH.

pressing.ba