"Ruralni" traže da se iz SDP-a izbaci "urbani"

Zbog sramnog i bahatog ponašanja Damira Nikšića na sjednici Glavnog odbora SDP-a, Kantonalni odbor ove stranke na čelu sa Enverom Bijedićem traži da se ovaj njihov stranački kolega izbaci iz stranke.
14.02.2019 u 18:31
damir niksic

Potez Kantonalnog odbora SDP-a TK uslijedio je nakon incidenta koji se dogodio na sjednici Glavnog odbora SDP-a u Sarajevu, a za vrijeme koje je Nikšić svojim partijskim kolegama iz Tuzle i Tuzlanskog kantona poručio da se “u Hitnoj vrate u ruralnu Tuzlu”.

Poslije ovog incidenta, ogromna prašina digla se u tuzlanskoj javnosti, a osude su stizale sa svih strana. Prvi su reagirali iz Jedinstvene organizacije boraca TK koji su početkom ove sedmice od Gradskog vijeća Tuzla, kao i svih ostalih gradskih i općinskih vlasti u Kantonu zatražili da se Nikšić proglasi nepoželjnom osobom.

- Ne možemo prijeći preko uvreda koje je iznio prema patriotima u TK. Tuzla i Tuzlanski kanton su otvoreni, ali je nedopustivo da Nikšić, koji je imao 22 godine 1992. i koji je pobjegao u Italiju, vrijeđa patriote Tuzle, Lukavca, Gradačca, Kalesije - rekao je predsjednik Jedinstvene organizacije boraca TK Faruk Šahović.

Za one koji nisu upućeni Nikšić je onako kaubojski i razbojnički nepozvan upao na sjednicu Glavnog odbora SDP-a, na kojoj se razmatralo o tome hoće li partija u vlast ili opoziciju. Nikšić se nije slagao sa svojim partijskim kolegama iz TK koji su zagovarali ulazak u vlast, a ovom prilikom je vrijeđao i psovao one koji su zagovarali ulazak u vlast, a potom je na svom FB profili vrijeđao SDP-ovce koji nisu iz Sarajeva nazvavši ih "ruralnim likovima".

pressing.ba