Snijeg iznenadio zimske službe u Tuzlanskom kantonu

Prvi ozbiljniji snijeg u 2018.godini pao je 14.decembra a informacije s terena govore da je bijeli prekrivač izneandio zimske službe u Tuzlanskom kantonu.
14.12.2018 u 18:11
snijeg

Snijeg koji pada tokom cijelog današnjeg dana napravio je potpuni kolaps u saobraćaju u Tuzli. Gužve su u skoro svim dijelovima grada, a kako nam javljaju čitatelji koji su pokušali proći kroz naselje Husino, tamo je došlo do obustave saobraćaja. Iz MUP-a Tuzlanskog kantona su nam potvrdili da je zabilježena velika gužva u naseljima Husino i Šićki Brod, te da je saobraćaj obustavljen jer je nekoliko kamiona popriječilo put.

“Danas je bilo i nekoliko saobraćajnih nesreća, na sreću nije bilo povrijeđenih osoba. Put je u naseljima Šićki Brod i Husino trenutno blokiran. Za sada toliko informacija.” – kazao je dežurni operativni u MUP-u TK za RTV Slon.

Osim Husina i Šićkog Broda blokirana je i Krojčica. Kako nam javljaju čitatelji, uz Krojčicu prema Aerodromu vozila se ne mogu popeti. Pogledajte kako je u 18:30h izgledao put preko Krojčice.

Kontaktirali smo i Direkciju regionalnih cesta iz koje su nam potvrdili da su ceste koje su u njihovoj nadležnosti prohodne i da su sve ekipe na terenu još od prošle noći. Također, kažu da se i danas tokom cijelog dana posipa sol.

“Ceste koje su u našoj nadležnosti su prohodne i očišćene od snijega. Mogu kazati da problem isu ceste nego nesavjesni vozači koji se nisu pripremili za zimske uslove.” – kazao nam je Agan Delibajrić, direktor Direkcije regionalnih cesta TK.

(pressing.ba/slon)