Specijalci silom deblokirali Šićku petlju, nekoliko boraca u bolnici

Šićka petlja je na kraju deblokirana na najnepoželjniji način, silom!
03.03.2018 u 08:23
specijalci

Nakon tri dana i tri noći protesta, blokade i obustavljanja prometa, Specijalna policija je u subotu ujutro stigla na Šićku petlju i upotrebom sile deblokirala ovu raskrsnicu.

Oni najodlučniji nisu željeli da posustanu niti da se uklone pa su pripadnici Specijalne policije upotrijebili silu. Na kraju je to rezultatiralo povredama i nekoliko njih je završilo na UKC-u Tuzla. 

Još uvijek nije poznato o kojem se stepenu povreda radi i bit će poznato tokom dana.

Nakon ove intervencije Šićka petlja je deblokirana i saobraćaj se odvija nesmetano.

Podsjetimo, demobilisani borci nisu željeli da odustanu od svojih zahtjeva niti su htjeli da idu na noge ministru Salki Bukvareviću. Ministar je dolazio u Tuzlu i tražio da borci pošalju svoje predstavnike na sastanak što su oni odbili.

- Ministar neka dođe ovdje, lijepo ćemo ga ugostiti i predati naše zahtjeve, koje on uostalom i zna, poručili su promrzli borci sa petlje.

Njima je veliki broj građana pružio podršku gdje su im dostavili ogrev, hranu, piće, garderobu...

Na kraju se ipak desilo ono što niko nije priželjkivao ili možda jeste, da se prema borcima koji su branili i odbranili domovinu primijeni sila.

Za očekivati je da će vlast sjesti za sto sa ovim ljudima i da se njihovi problemi riješe što prije dijalogom i to u Parlamentu a ne silom i na ulici.

pressing.ba