Tuzla: Održana osnivačka skupština "Pokreta demokratske akcije"

U tuzlanskom Bosansko-kulturnom centru održan je osnivačka skupština novoosnovane stranke "Pokret demokratske akcije" (PDA).
24.03.2018 u 19:16
PDA

Prvi dojmovi govore da se radi o dobro organizovanom pokretu, s obzirom da je dvorana BKC-a bila mala da primi sve one koji su prisustvovali ovome skupu.

PDA je još jedan u nizu stranka koja je proizašla iz SDA čiji su članovi nezadovoljni radom njenog rukovodstva odlučili da naprave novi politički projekat.

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović je kazao da je sve krenulo onog momenta kada je Tuzlanski kanton tražio da se drugačije raspodjeljuju javni prihodi, odnosno gdje je TK tražio ravnomjerniju raspodjelu, a ne da većina sredstava završava u Sarajevu.

Ovom političkom skupu prisustvovali su članovi Skupštine TK, ministri, ali i načelnici, opštinski vijećnici, kao i zastupnici na višim nivoima vlasti koji se nisu slagali sa aktuelnom politikom SDA.

Tu su i neka nova lica na političkoj sceni, među kojima je i Azmir Husić, nekadašnji predsjednikFK.Sloboda koji je danas prvi čovjek FK.Sloga te direktor firme "Heez" koja zapošljava u BiH blizu 200 zaposlenika te vlasnik firme u Americi koja zapošljava također više od 200 radnika. On je između ostalog ovom prilikom kazao:

- Kada je ideja o osnivanju stranke zaživjela prije dva mjeseca, shvatio sam da je dobro da jedna stranka bude osnovana u Tuzli i Tuzlanskom kantonu. Sve važnije institucije su u našem glavnom gradu, a mislim da Tuzla i TK zaslužuju više nego što smo dobili za posljednjih 20 godina, a to je ništa. Pokazalo se da naše Sarajevo nas manje voli nego mi njega - rekao je, između ostalog, Husić.

Iz ove stranke najavljuju da u narednim danima slijedi osnivanje opštinskih odbora.

pressing.ba