Vučićevi mediji tvrde da su tuzlansku mladost pobili mudžahedini

Režimski mediji u službi Aleksandra Vučića plasirale su u ponedjeljak najnoviju monstruoznu laž, u kojoj tvrde da je umjesto granate sa srpskih položaja sa Ozrena, tuzlansku mladost pobili navodno mudžahedini samoubice.
04.03.2019 u 14:50
kapija

Beogradske "Večernje novosti" na naslovnici donose "eksluzivnu" informaciju s naslovom "Smrt u Tuzli sejalo sedam islamskih terorista".

Ove po ko zna koji put ponovljene laži, pored očite uvrede žrtava i njihovih porodica, vrijeđaju i inteliganciju, jer pokušavaju dokazati potpuno izmišljen koncept, nasuprot iskazima desetina preživjelih. Istina o "Kapiji" potvrđena je sa dvije presude Suda BiH, čijim su vijećima predsjedavale međunarodne sudije, i na koncu je donesena pravosnažna presuda generalu i zločincu Novaku Đukiću, koji još uvijek slobodno živi u Srbiji.

Podsjećamo, Sud BiH je zbog zločina na "Kapiji" na 20 godina zatvora osudio generala Vojske RS-a Novaka Đukića. Vještak na tom suđenju bio je Berko Zečević, koji je tokom postupka dokazao ono što se dogodilo kobne noći u centru Tuzle.

Granata ispaljena sa srpskih položaja na Ozrenu, 25. maja 1995. godine u 20.55 sati, ubila je 71 osobu, a ranila njih oko 200. Za ovaj zločin do sada nije osuđen niko osim Novaka Đukića, koji se i danas nalazi na slobodi.

pressing.ba