Blizankinje proslavile 100.rođendan

Mary Belle Roach i Mae Belle Powell, poznatije kao “Wallace blizanke iz savezne države Kentucky u Americi, proslavile su svoj 100.rođendan!
06.05.2016 u 08:01
sesttre 1

Blizanke koje su nedavno proslavile svoj 100. rođendan rođene su usred Prvog svjetskog rata 1916. godine.

Unatoč siromaštvu priuštile su si studij na Murray State Colledgeu, čiji je semestar koštao 5 dolara u to vrijeme, gdje su često koristile činjenicu da su identične. Tako je Mary išla na tjelesni odgoj umjesto sestre, a Mae Belle je sestri pisala lektire.

Udale se za dva najbolja prijatelja

Nakon što su diplomirale, sestre su se udale za svoja dva najbolja prijatelja koje su poznavale još iz djetinjstva. Prihvatile su posao učiteljica u Symsonijskoj osnovnoj školi. „Želite li znati kolika nam je plaća tada bila – čitav 1 dolar na dan“.

Sestre su podučavale u istim školama, u učionicama odmah jedna preko puta druge i to naredne 42 godine.

Nakon što su im se muževi vratili iz rata, oba para su kupila kamp-prikolicu te su zajedno proputovali cijelu državu. Proputovale su svih 50 američkih saveznih država te osam evropskih.

Petkom na frizuru u istoj garderobi

Danas su udovice, no ovaj nerazdvojni duo je i dalje pun života.  Zajedno idu u teretanu gdje hodaju 30 minuta dnevno, a svakog petka, potpuno jednako odjevene zajedno idu frizeru. Priznaju da ne mogu jedna bez druge.

U vrijeme kada ne putuju, njih dvije kuhaju, pospremaju svoj zajednički dom, čak i spavaju u istoj sobi u slučaju da jedna drugu zatrebaju usred noći. “ Ako nisam uz nju, brinem se, a ako sam uz nju, više se ne brinem.“

Provesti s nekim život 100 godina i ne razdvajati se je jako teško, ponekad čovjeku treba odmora da se malo razdvoji, ali se s ovim ove super bakice ne slažu.

“Od uvijek smo skupa, nikada se nismo razdvajale, jedino što znamo je voljeti jedna drugu. Trebamo jedna drugu stalno”. Provele smo divan, divan, predivan život kojeg i dalje živimo.”

(today)