"Dane Hasana Kaimije" podržao i načelnik Zvornika Zoran Stevanović

U petak je svečano otvorena 15. po redu kulturno – vjerska manifestacija “Dani Hasana Kaimije”, u čast ovog velikog dobrotvora i njegovih djela koje je učinio, ne samo na prostoru sjevoroistočne Bosne, nego i mnogo šire.
10.06.2017 u 12:57
Hasan Kaimija

Ove godine, ova kulturno – vjerska manifestacija održava se od 25. maja do 18. juna, sa veoma bogatim programom koji obuhvata prostore Zvornika, Bratunca, Sapne i Tuzle.

Organizatori su Medžlis islamske zajednice Zvornik i Muftijsko tuzlansko.

Ovo okupljanje u Podrinju je steklo atribut najznačajnije vjersko-kulturne manifestacije koju organiziraju povratnici u Bosni i Hercegovini.

Manifestaciju je otvorio prof. Mustafa Muharemović, koji je uz prigodne pozdrave, ukazao na djelo i značaj Hasana Kaimije, te svim posjetiocima brojnih ovomjesečnih događaja zaželio ugodan boravak i da se lijepo osjećaju.

Osim vjerskih predstavnika svečanom otvaranju prisustovali su i zvanice iz političkog, književnog, sportskog i drugih sfera života, koji nisu krili svoje zadovoljstvo ovom manifestacijom, a posebno se ističe koliko je ovo važan projekat za kulturni razvitak Bošnjaka na ovim krajevima.

Podršku manifestaciji je podržao i gradonačelnik Grada Zvornika, Zoran Stevanović, koji je ukazao da je od 15 puta, koliko se održava ova manifestacija, on prisustovao na 11. Time želim istači gradsku podršku ovom događaju, i da ću uvijek biti tu za ovakve ili slične manifestacije.

Na svečanom otvaranju gostima su se obratili i potpredsjednik entiteta RS Ramiz Salkić, zatim Edin Ramić, ministar za izbjegla i raseljena lica u Vladi FBiH.

pressing.ba