"Umri muški" oduševi i kad je gledate deseti puta

Kultna pozorišna predstava „Umri muški“ u izvedbi glumaca Kamernog teatra 55. je predstavljena publici u Srebreniku, koja je bila izuzetno zainteresovana za ovu predstavu.
10.11.2014 u 10:03

Predstavu „Umri muški“ je režirao Admir Glamočak, koji je, također i dio glumačke postave uz Senada Bašića i Tatjanu Šojić, oduševio publiku podno Majevice.

Riječ je o urnebesnoj komediji, koja je doživjela preko 250 izvođenja, čime je dobila titulu najizvođenije predstave svih vremena, a nit vodilja su muško – ženski odnosi. Predstava je osvojila i niz vrijednih nagrada, među kojima je i „Nagrada publike za najbolju predstavu“.

Svi oni koji su sinoć bili tu i koji nisu propustili ovu izvanrednu priliku, za ovu divnu komediju, imaju samo riječi hvale.

„Umri muški“ je, isključivo zahvaljujući neprekidnom interesu publike, postala kultna predstava Kamernog teatra 55. Eva, Bruno i Mario u briljantnoj interpretaciji Tatajane Šojić, Admira Glamočaka i Senada Bašića postali su tako junaci čije replike njihovi brojni fanovi, koji su predstavu gledali i po deset, petnaest ili dvadeset puta, znaju napamet, uvijek u njima otkrivajući novu istinitost, životnost i duhovitost.

(pressing.ba)